Hoe kan je een opstap vermijden bij een terras bij nieuwbouw?

Bij nieuwbouwappartementen, maar ook bij rust- en zorgcentra, is het uitermate belangrijk opstappen te vermijden bij terrassen of platte daken. Het gebruik van traditionele isolatie zorgt al snel voor een verhoging in niveau waardoor een opstap onvermijdelijk is. Naast de opstap zorg je er ook voor dat je de vloer van de woning moet voorzien met extra chape. Dat is uiteraard verloren hoogte in de ruimte, maar ook nog eens een serieuze gewichtstoename per verdiepingsvloer (wat dan weer maakt dat er zwaardere kolommen, balken, welfsels, funderingen,… moeten komen om dit allemaal te dragen).

Om deze ingrijpende wijzigingen te vermijden, kan je vacuümisolatie gebruiken, Deck-VQ. Deze isolatieplaat behaalt de premie-waarde norm (R-waarde van 4,5 m²K/W) met slechts 45 mm. Dit zorgt ervoor dat je jouw ruimte optimaal kunt isoleren zonder structurele wijzigingen en extra werk. Voor de bouwdetails: raadpleeg onze technische documentatie.

Belangrijk: het omhulsel van het vacuumisolatie paneel mag niet beschadigd worden door boren, perforatie, knippen,... en moet voorzichtig behandeld worden.

Meer weten over dit onderwerp en andere isolatievragen? Ontdek hier onze gids voor de meest gestelde vragen rond dakisolatie.

opstap vermijden bij terras