Hoe voorzie je isolatie in een goot bij een renovatie?

Category: RenovatieInstallatie


 

Vaak zit de afvoer van een gebouw tegen de gevel waar terrassen mee verbonden zijn. Gevolg, je wil eigenlijk het water naar de buitenkant laten afvoeren, maar de regenafvoerpijpen zitten tegen de gevel. Vaak moet dit opgelost worden met gootjes in de terrasafwerkingslaag. Als je deze situatie wil oplossen met traditionele isolatie, dan zou er op de gootbodem met een kleinere isolatiedikte gewerkt worden wat dan wel resulteert in een isolatiedikte met een lagere isolatiewaarde (die niet voldoet aan de norm).

Om dit te vermijden kan je in de goot werken met Deck-VQ waarbij je met een dikte van 45 mm reeds een R-waarde van 4,5 m² K/W behaalt. Hiermee behaal je de premie-waarde normen kan je de goot plaatsen zoals gewenst. Aangezien de Deck-VQ panelen niet kunnen verzaagd worden en er geen doorboringen mogelijk zijn voor tappunten, kan het nodig zijn om ter hoogte van het tappunt een strook PIR-isolatie te voorzien.

De PIR-isolatie kan probleemloos aangepast worden om de waterafvoer te bevorderen.
Onze technische afdeling maakt op aanvraag een legplan op maat van jouw project en kan hier dus perfect rekening mee houden. 
Het technische bouwdetail kun je raadplegen in onze technische documentatie.

Belangrijk: het omhulsel van het vacuumisolatie paneel mag niet beschadigd worden door boren, perforatie, knippen,... en moet voorzichtig behandeld worden.

video: Hoe voorzie je isolatie in een goot bij een renovatie?